
- دسته :
- مطالب آموزشی
توصیه هایی برای خرید خانه نوساز
از آن جایی که اغلب زوج های جوان و کم تجربه به دنبال خرید خانه های نوساز هستند، ما در این مقاله بر آن شدیم که توصیه هایی برای خرید خانه نوساز کنیم به افرادی که برای بار اول است خانه نوساز می خرند.
قبل از هر چیز سازنده آن بنا را شناسایی کرده و درباره او تحقیقات میدانی و عملی را به عمل آوردید یعنی نمونه ساختمان های قبلی سازنده را ببینید و از ساکنان آنها راجع به کیفیت و کمیت خانه خریداری شده سوال کنید.
با این کار به راحتی و خیلی سریع می توانید اشکال و ایرادات ساختمان را پس از گذشت چندین سال درآورید. مثلاً از کیفیت لوله کشی آب و فاضلاب سوال کنید. از سالم بودن پکیج ها و تجهیزات به کار رفته در آشپزخانه سوال کنید و حتی می توانید مقاومت بنا را در زلزله های احتمالی قبلی جویا شوید.
مقاله های زیر را مطالعه کنید :
شناسنامه فنی ساختمان چیست؟
اگر آن خانه دارای طبقات دیگر و همسایه هایی است که در آن ساکن هستند می توانید با آنها نیز مشورت کرده و راجع به کیفیت خانه و مشکلات احتمالی اش پرس و جو کنید.
دسترسی های محلی و عبور و مرور خود را به محل اشتغال یا مدرسه و دانشگاه خود یا فرزندان تان بررسی و برآورد کنید.
درباره آلودگی های صوتی محیطی یا دیگر آلودگیهای فصلی احتمالی در فصل های بارندگی یا حتی شیب خیابان در روزهای بارانی و برفی و اشکالات احتمالی که ممکن است در عبور و مرور شما ایجاد کند، از همسایگان آن محل پرس و جو کنید.

در نظر داشته باشید که این خانه قرار است محل زندگی چندین ساله شما باشد و شما و خانواده محترم تان قرار است سال های زیادی را در این منزل سپری کنید پس باید آرامش و آسایش و رفاه همه اعضای خانواده را در نظر بگیرید.
اگر مشکل عبور و مرور از پله ها را دارید یا خانه شما در طبقات بالاتر از طبقه دوم است، حتماً از داشتن آسانسور مطمئن شوید. مگر اینکه به علت کم بودن سرمایه خود، داشتن یک خانه نوساز را به سلامتی چندین ساله خود ترجیح بدهید یا اینکه قصد تعویض زودهنگام این خانه نوساز را داشته باشید.
شماره دفتر کلبینو :
021-48243
به منظور مقایسه و برآورد قیمت خانه نوساز جدیدتان نیز می توانید از اپلیکشن هایی که امروز در دسترس همگان است و حاوی آگهی های خرید و فروش خانه است، مانند دیوار یا شیپور بهره ببرید.
خانه های مشابه با متراژ خانه ای که قصد خرید آن را دارید جستجو کنید و قیمت آنها را با خانه جدید خود مقایسه کنید.
نکات مهمی که باید در خرید خانه نوساز مورد توجه قرار داد
مهمترین توصیه و ابتدایی ترین توصیه ای که باید به کسانی که قصد خرید خانه نوساز دارند، بکنیم این است که به هیچ وجه در امر خرید خانه نوساز خود عجله به خرج ندهید ، تحت تاثیر صحبت های سازنده بنا قرار نگیرید ، سریع وارد معامله نشوید و هرگز تصمیم خود را صرفاً بر مبنای ادعاهای وی نگیرید. تحقیقات میدانی در این امر همیشه نتایج بهتر و صادقانه تری را به شما می دهد.
بخصوص تحقیقات محلی از ساکنان دیگر واحدهای آن آپارتمان می تواند بسیار روشن کننده باشد چرا که آنها در این مسیر از شما جلوتر هستند و از انجایی که در این قضیه به هیچ وجه ذی نفع نیستند می توانند مشاوره های دلسوزانه تری به شما بدهند.
آنها همین حالا در حال استفاده از خانه ای مشابه همان خانه شما هستند و به همه مزایا و معایب آن خانه اشراف پیدا کرده اند و با دیدی کاملاً باز و بی طرفانه می توانند شما را راهنمایی کنند.
البته در هر مرحله خرید خانه نوساز باید عقل و منطق خود و میزان بودجه ای که دارید و اولویت های خود برای خرید خانه را در نظر بگیرید. مثلاً اگر اولویت شما خرید خانه ای نزدیک محل کار خود یا همسرتان هست، انتخاب های شما محدود می شود به یک محله خاص و با توجه به میزان سرمایه ای که در نظر گرفته اید برای خرید خانه، متراژ مشخصی از خانه نوساز را می توانید بخرید و قطع به یقین یک محله خاص در آن زمان تعداد محدود و مشخصی خانه های نوساز با متراژ مد نظر شما را دارد.
پس باید در بین انتخاب های محدود خود جستجو و تحقیقات بیشتری کنید تا از بین آنها بهترین و مناسب ترین خانه را با قیمت متعادل خریداری کنید.
توصیه های حقوقی مهم در خرید خانه نوساز
از همه این موارد که بگذریم به مرحله بستن قرارداد با مشاوره املاک و فروشنده ملک یا همان مبایعه نامه می رسیم. مشاوره املاک شما اولاً باید دارای مجوز کسب از اتحادیه املاک و ثانیاً دارای هولوگرام باشد. بعد از این مرحله ، کد رهگیری آن ملک را درخواست کنید.
در مرحله بعد از وضعیت سند مالکیت یا همان سند تفکیکی آگاه شوید. برخی خانه های نوساز هنوز در مرحله اخذ پایان کار هستند و پروانه ساخت و سند ملکی آنها آماده نیست و چه بسا گرفتن این سند پایان کار و پروانه ساخت و سند تفکیکی تا چندین ماه طول بکشد و در این بین شما دچار اتلاف وقت و سرمایه شوید.
در مرحله بعد زمان قطعی انتقال سند را از فروشنده ملک بپرسید تا از آماده بودن یا نبودن پروانه ساخت و سند تفکیکی مطمئن شوید.
نکته قابل تامل این است که به هیچ وجه اقدام نکنید به خرید خانه نوسازی که پروانه ساخت و تقسیم نامه ندارد. زیرا ممکن است به دلیل تخلفات انجام شده، ساختمان نیازمند اصلاحات و نوسازی باشد و هزینه های گزافی برای این بازسازی و اخذ پایان کار و سایر مدارک حقوقی شهرداری به شما تحمیل شود.
کما این که قبل از صدور سند ملکیت، متراژ دقیق آن ساختمان مشخص نیست و متراژ واقعی هر خانه همان است که در سند مالکیت قید شده است و نه آن چیزی که مالک یا مشاور املاک به شما می گویند.
البته بهتر است در صورت امکان قولنامه اولیه خود را به یک مشاوره حقوقی زبده نشان بدهید و با او تمام بندهای قولنامه را بررسی کنید و در صورت نیاز اقدام به حذف یا اضافه موارد دلخواه خود کنید.
در نهایت دقت داشته باشید که سند مالکیت باید در یک دفترخانه اسناد رسمی انتقال داده شود تا آن خرید و فروش جنبه کاملاً رسمی و قانونی داشته باشد.

آیا سوالی دارید؟
ما به شما کمک می کنیم تا شغل و پیشرفت خود را افزایش دهید.